Relatietherapie Groningen

Wil u een geweldige relatie? Met verbondenheid naar elkaar, intimiteit, elkaar begrijpen, kunnen ontspannen en plezier hebben? Wij zijn gespecialiseerd in relatietherapie en gebruiken hiervoor wetenschappelijk bewezen methoden.

Plan een gratis belafspraak

Corona virus maatregelen

Op dit moment geven we op een veilige manier sessies aan onze cliënten in onze praktijk. Lees hier hoe we dit doen

Heeft u moeite met uw relatie?

  • Zijn u en uw partner meer aan het discussiëren en vechten sinds uw relatie?
  • Mist u de aandacht, nabijheid en liefde?
  • Bent u gestopt met communiceren?
  • Zou u willen dat dingen weer waren zoals ze vroeger waren?

Als u zich afstandelijk voelt of voor uw gevoel begint los te raken van uw partner dan kan dit pijnlijk zijn.
Misschien begon uw relatie vol energie en passie maar verzwakte deze in de loop der tijd. Of misschien realiseert u zich dat uw relatie meer een strijd is dan dat het had moeten zijn. Als u het gevoel heeft vast te zitten en niet langer de relatie wil voortzetten zoals deze nu is, dan kan relatietherapie helpen om uw relatie weer in goede banen te lijden. Plan direct een gratis telefonische kennismaking.

Stellen zoeken therapie om de volgende redenen

Elkaar niet meer begrijpen

Veel koppels vertellen dat ze communicatieproblemen hebben. “We weten niet meer hoe we met elkaar moeten praten”, zeggen ze. Hier is een klein geheim; slechte communicatie is bijna nooit het echte probleem in een huwelijk of relatie. Miscommunicatie is vaak een symptoom van de relatie problemen in plaats van de oorzaak. De oorzaak zit vaak in het gebrek aan verbinding. Maar hoe creëer je nu echt verbinding? Daar help ik jullie graag mee.

Emotioneel alleen voelen

Veel redenen kunnen leiden tot het afnemen van liefdevolle connecties over tijd. Bijvoorbeeld door stress op het werk, het krijgen van kinderen of het hebben van meer verantwoordelijkheden. Dit kan het gevoel van afstand geven ondanks dat er ooit een sterke band was. Dit wordt vaak veroorzaakt door veranderingen in de financiële situatie, gezinsdynamiek of gebrek aan stressmanagement. Het is mogelijk uw relatie te weren van de druk van buitenaf en daardoor weer liefdevolle connecties te hebben. U zult zich weer goed gaan voelen en de relatie ervaren die u altijd had gewild.

Langdurige ziekte

Bij een langdurige ziekte kan de dynamiek in de relatie behoorlijk veranderen. Het leidt vaak tot extra stress bij de partner die extra zorg en financiële hulp moet verlenen. Partners met een langdurige ziekte leven vaak met een schuldgevoel of voelen zich niet ‘goed genoeg’ of vinden het zichzelf ‘niet waard’ om in een relatie te zijn. Leven met een diagnose is een heftige verandering in uw leven. Deze heeft daarom extra steun nodig om uw relatie opnieuw leven in te blazen.

Seksuele problemen

Sommige koppels vinden zich na een jarenlange relatie in een seksloze relatie of hebben intimiteitsproblemen. De redenen hiervoor lopen vaak uit een; het krijgen van kinderen, ziekte, seks behoefte of verandering in werk. Wanneer een van de partners niet tevreden is met het niveau van intimiteit kan de relatie verzwakken.

Relatietherapie of huwelijkstherapie zullen u helpen een gezond seksleven te hebben en de intimiteit te vergroten.
Tijdens de sessies krijgt u hulp elkaars behoefte beter te leren begrijpen. De sessies zijn er op gericht om inzicht te krijgen in de manier waarop u het beste met elkaar om kunt gaan om zo ruimte te maken voor passie, liefde en een verbeterde communicatie.

Psycholoog Groningen

De relatietherapie sessies worden gegeven door een psycholoog welke gespecialiseerd is in relatietherapie. Als relatietherapeut groningen worden bewezen technieken samen met jarenlange ervaring gecombineerd. Dit zorgt voor praktische sessies waar u vanaf de eerste kennismaking, in korte tijd, al wat aan heeft. U kunt er dus vanuit gaan dat u de beste hulp krijgt voor uw situatie en relatie.

Veel gestelde vragen over Relatietherapie in Groningen

Hoe lang duurt de therapie gemiddeld?

Dit hangt af van de behoefte van u en uw partner. Een aantal principes zijn kenmerkend voor de meeste therapiesessies;

  • Kennismaking; Tijdens de kennismaking willen we jullie leren kennen en jullie behoeftes in kaart brengen.
  • Actieplan; Na de kennismaking wordt een actieplan opgesteld op basis van jullie behoeftes en wensen. Deze nemen we samen door en stellen we bij waar nodig.
  • U beslist; Belangrijk is dat u en uw partner het gevoel hebben dat de therapie waarde toevoegt. Uw therapeut zal hier tijdens en na de therapie herhaaldelijk naar vragen. Waar nodig stellen we de therapie bij op basis van wat we tegenkomen in de sessies. Ondanks dat de therapeut een advies geeft over de lengte van de therapie is het uiteraard aan u en uw partner te bepalen of u de sessies voortzet en op wat voor manier.

Voor alle relatietherapie sessies geldt dat u in korte tijd antwoord krijgt op uw vragen en met onze tools en hulp zich snel beter zult voelen.

Is individuele therapie mogelijk?

Hoewel de meeste cliënten samen langs komen worden cliënten ook op individuele basis geholpen. De keus voor individuele therapie of niet ligt bij de cliënt maar mocht blijken uit de sessies dat het verstandig is om uw partner erbij te betrekken, dan zal dat geadviseerd worden.

Zijn jullie telefonisch bereikbaar?

We zijn door de weeks tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar maar wanneer we cliënten zien soms niet. Het is daarom het beste om een belafspraak te plannen. We bellen u dan terug op een tijdstip dat u uitkomt en hebben dan tijd voor uw vragen. Voor spoedgevallen kunt u ook in de avond en in het weekend contact opnemen. Mocht u de voicemail er voor krijgen dan kunt u deze inspreken met uw naam en telefoonnummer dan en bellen we u zo spoedig mogelijk terug.

Is de relatietherapie in Groningen?

Alle sessies worden gegeven in onze praktijk in Groningen. De praktijk Relatietherapie Groningen zit aan de Lübeckweg waar u gratis kunt parkeren. We zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer want de bus stopt voor de deur. Lees onze pagina contact opnemen voor alle gegevens.

Wat voor soort therapie wordt gegeven?

Iedere relatie is uniek. Afhankelijk van de wensen van u en uw partner maken we na een persoonlijke kennismaking een actieplan. In dit plan gaan we specifiek op uw situatie in met een therapie op maat. We kiezen nooit voor één bepaalde therapie maar gebruiken de modellen en principes uit de vele therapieën die we tot onze beschikking hebben om u het best passende resultaat te geven. In onze therapie herkent u onderdelen terug die u bijvoorbeeld ook vindt in “EFT” en “houd me vast”.

Waar zijn jullie in gespecialiseerd?

De meeste cliënten komen bij ons voor relatietherapie. Dit is onze expertise en hiermee helpen we dagelijks vele cliënten naar een gezonde relatie. Naast relatietherapie kunnen  we ook helpen met angst therapie, huwelijkstherapie, liefdesverdriet, onzekerheid, perfectionisme, relationship counseling in English, communicatieproblemen, scheiden, ruzie in relatie, verlatingsangst en vreemdgaan.

Vragen? Email ons of laat u terug bellen

Relatietherapie helpt uw relatie te herstellen en opnieuw leven in te blazen
Onder begeleiding van een relatietherapeut krijgen u en uw partner weer het gevoel van liefde, verbondenheid en vertrouwen. Door simpele oefeningen en tips zult u beter naar elkaar luisteren en elkaar begrijpen. Bij relatietherapie leert u hoe u een gezonde relatie kunt bouwen en onderhouden zodat u samen blijft groeien.

✓ 8+ jaar ervaring ✓ Relatie specialisten ✓ Geen wachtlijst ✓ 250+ tevreden cliënten